Yerel halk ve sığınmacı toplulukların insan hakları perspektifinde, sosyo-kültürel yönlerinin güçlendirilmesiyle ön yargılardan arınarak uyum içerisinde yaşamalarını sağlamak ve bunu sürdürülebilir kılmak amacıyla yapılan çalışmalar sosyal uyum birimi çatısı altında yürütülmektedir. Bu kapsamda yapılan etkinliklerden biri de atölye çalışmalarıdır. Atölyeler farklı yaş gruplarına göre farklı konularda tasarlanmış, düzenli ve devamlı çalışmalardır. Şuan devam etmekte olan atölye çalışmaları kadın, çocuk ve aile gruplarını temel almaktadır.
Kadınlara ve Çocuklara Yönelik Atölyeler
Kadınlara yönelik sanat, punch nakışı, makrome atölyesi gibi atölyeler olurken, 9-15 yaş grubunu kapsayan çocuk atölyeleri ile erken çocukluk dönemi çocuklar ve ebeveynlerinin birlikte katılımını hedefleyen aile atölyelerinde ise güzel sanatlar üzerine çalışılmaktadır. Her hafta düzenli, aynı gün ve aynı saatte ortalama 6 hafta sürmekte olan atölyeler kapalı grup şeklinde yürütülmektedir.
Sosyal İlişkiler Güçleniyor
Katılımcılar güzel sanatlar ve el işi çalışmalarında tecrübe edinirken sosyal ilişkilerini güçlendirdikleri, yeni bağlar geliştirdikleri ve birbirlerinin yaşam alanlarını tanıdıkları bir ortamı paylaşma imkanı buluyor. Farklı kültürlerden bireyler ile dil bariyerini aşarak iletişim kurmayı, iş birliği yapmayı, üretkenliği, kendine zaman ayırmayı da deneyimlemiş oluyor.
Nasıl Katılabilirim?
Atölyelerimize din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, atölyenin yaş grubuna uygun tüm bireyler katılabilmektedir. Atölyelerde kullanılan malzemelerimiz bizim tarafımızdan temin edilmekte olup tüm atölyelerimize katılım ücretsizdir. Atölyelerimize kayıt yaptırmak için aşağıdaki formu kullanabilir ve sosyal medya hesaplarımızdan programları takip edebilirsiniz.