Basın Açıklaması: “Suriyelileri Türkiye’de bırakma projesi! – Batuhan ÇOLAK”

“(Yeniçağ: Suriyelileri Türkiye’de bırakma projesi! – Batuhan ÇOLAK)”
BASIN AÇIKLAMASI (2020-1)

24 Ocak 2020 tarihinde Yeniçağ Gazetesinde, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak tarafından kaleme alınan “Suriyelileri Türkiye’de bırakma projesi” başlıklı yazıda derneğimizin isminin geçmesi, akıl ve mantıktan uzak asılsız iddiaların derneğimizle ilişkilendirilmesi üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve aydınlatmak amacıyla yaptığımız açıklama aşağıdadır:

Mülteciler Derneği 2014 yılında İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde kurulmuş yerel bir dernektir. Türkçe eğitimi, fiziksel iyileştirme, psikolojik destek, hukuksal danışmanlık, iş ve meslek danışmanlığı, hastane tercümanlığı, okullaştırma, erken yaşta evlilikle mücadele gibi farklı konularda çalışmalar gerçekleştirmektedir. Yaptığı bu çalışmalarla ilgili bilgileri https://www.multeciler.org.tr adresli kurumun resmi internet sitesinden ve bu siteden adreslerine ulaşabileceğiniz sosyal medya hesaplarından paylaşmaktadır.

Batuhan Çolak tarafından Yeniçağ gazetesinde kaleme alınan köşe yazısında, Mülteciler Derneği tarafından hazırlandığı iddia edilen “medya raporunun” derneğimizle hiçbir ilgisi yoktur. Bu rapor Mülteciler Derneği tarafından hazırlan-ma-mıştır. Yazıda bahsedilen mültecilere ve sığınmacılara yönelik hak ihlallerini içeren “medya raporu” Medya ve Mülteci Hakları Derneği tarafından 17 Aralık 2019 tarihinden bu yana yayınlanmaktadır. Medya ve Mülteci Hakları Derneği internet sitesinden de rapora ulaşmak mümkündür: https://medyavemultecihaklari.org/

Yazıda geçen “Suriyeli sığınmacıların insani sorunlarıyla, yaşantılarıyla, geri dönüş çabalarıyla, karşılaştıkları problemlerle ilgili bir çalışmalarını duyduk mu? Hayır” ifadesi ise hazırlanan bu yazının hiçbir araştırma yapılmadan yayına sunulduğunu göstermektedir. Derneğimizin 24 farklı alanda faaliyeti olduğunu, yaptığımız çalışmaların tamamını internet sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan açıkça görmek mümkündür. Mülteciler Derneği yapısı itibarıyla Türkiye’de örneği olmayan bir kuruluştur ve faaliyet yapılmadığı iddia edilen problemler başta olmak üzere sığınmacıların karşılaştıkları tüm sorunlarla ilgili faaliyetler yürütmektedir.

İki derneğin adı ve faaliyetleri birbirine karıştırılarak hazırlanan bu köşe yazısında derneğimiz ve ortaklarımız hakkında geçen tüm ifadeler asılsız olup konuyla ilgili hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririz. Ülkesine ve milletine sonuna kadar bağlı bir kuruluş olarak kamuoyuna saygıyla duyururuz.

24.01.2020-Saat: 12:00

Mülteciler ve Sığınmacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

Telegram kanalımıza abone olarak güncel bilgilerden anından haberdar olabilirsiniz.